30 juni 2014

Een deel van mijn leven wordt afgesloten, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Want ik ben afgestudeerd, met onderscheiding zelfs. Ik mag mezelf een journaliste noemen, en daar ben ik trots op. Twee jaar heb ik hard gezwoegd, twee jaar bloed, zweet en tranen. Die tranen waren er meermaals. Weinig slaap, hard werken, geen vrije tijd. Maar er waren ook glimlachjes. En schaterlachen. En knuffels. En vriendschappen die niet meer stuk kunnen. Lieve journalisten-vriendjes, bedankt voor alles. Onze studententijd is afgesloten, maar de rest van ons leven verwelkomt ons met open armen. 

Na zes jaar studeren heb ik twee diploma's op zak waarmee ik nu op zoek ga naar een fijne job. Binnen een maand trekken Pieterjan en ik de deur van ons kot achter ons dicht, om ons te nestelen in een groot appartement met meerdere kamers en een terras met bloempotten: een eigen adres. Geen ouderlijke wasmachines of weekendmaaltijden meer, tijd om op eigen benen te staan. Zelf onze huur betalen, werken voor ons eten en zuchten wanneer de rekeningen in de brievenbus vallen. Maar het wordt fijn, eindeloos fijn.


 Ik ken zijn muziek al jaren maar sinds ik hem vorig weekend live aan het werk zag, ben ik weer helemaal in de ban van Nils Frahm. En hij was op het optreden zo dankbaar en bescheiden, wat ik zo lief vond. Dit is één van zijn meesterwerkjes.

 Deze zomer ga ik niet op vakantie, maar toch droom ik graag over even weg zijn. In deze hutjes zou ik wel enkele weken willen doorbrengen.

20 opmerkingen:

 1. Geniet ervan, lieve Jade!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Hannelore! Ik duim ook voor jou en je studies! Moet jij nog lang?

   Verwijderen
 2. proficiat Jade, het klinkt heel verdiend en bovendien héél fijn. ik zou overigens willen dat m'n eigen huur betalen gelijk stond aan een echt fijn eigen plekje - dat was mijn gedeelde kamer op m'n 17e niet te noemen ;) en alles wat volgde eigenlijk ook nog niet echt - dus daar moest ik om glimlachen, maar zoals ik al zei. fijn. heel fijn. geniet ervan <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marlou! Jij hebt trouwens al een heel groot deel van de wereld gezien, dat is even fijn als je eigen huur betalen vind ik, zo niet zelfs fijner :)

   Verwijderen
 3. Proficiat Jade! Zo fijn voor jou :) Duurt de opleiding journalistiek maar twee jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Hanne! Neen, dat is een Bachelor van drie jaar, maar aangezien ik al een Master in Communicatiewetenschappen had kon ik alle theoretische vakken van het eerste jaar vrijstellen, en moest ik dus maar twee jaar doen!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Wat leuk dat jullie naar een appartement gaan samen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat he Jade! Twee diploma's seg, da's niet niks! Nu eerst genieten van welverdiende vakantie? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Elisse! Ja, ik ben er best wel trots op, op mijn twee diploma's! En neen, jammer genoeg geen welverdiende vakantie, we beginnen allebei onmiddellijk met studentenjobs, en dat de hele zomer! Centjes verdienen...

   Verwijderen
 6. Ooh die hutjes zien er zo fijn uit, ik wil echt graag op vakantie nu. En gefeliciteerd, en mooie foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat heb je dat mooi geschreven Jade.
  Gefeliciteerd, wat fijn dat je zo veel zin hebt in de toekomst.
  Ik wens je alle geluk en plezier en ik hoop dat je het fijn hebt als je gaat samen wonen.
  Mooie foto ook, gewoon een hele mooie post. Geniet eerst nog even van je vrije tijd!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Sanne! Da's heel lief van je. Ik hoop dat jij snel terug je armen rond jouw geliefde kan slaan!

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd! Ik wens je een wondermooie zomer!

  BeantwoordenVerwijderen