14 juni 2014

National Pop-Up Store


Van 9 tot en met 25 mei vond er een fijn evenement plaats in Brussel, meer bepaald in het artistieke en excentrieke stadsdeel Elsene. Het evenement in kwestie was de National Pop-Up Store: een unieke en tijdelijke kunstvitrine waar jonge en Belgische artiesten uit acht verschillende disciplines in de kijker stonden. Die disciplines waren visuele kunsten, gastronomie, literatuur, muziek, film, design, mode en dans. De jonge artiesten werden geselecteerd door gevestigde Belgische waarden uit de creatieve wereld (onder andere Mauro Pawlowski, Fien Troch en Jean-François D'Or). Zoals de naam laat vermoeden, was de National Pop-Up Store eigenlijk twee in één: het was niet alleen een expositieruimte waar de beloftevolle artiesten enkele kunstwerken mochten tentoonstellen voor het publiek, maar het was ook een shop want alle geëxposeerde kunstwerken waren te koop. Bovendien was er ook een gezellig restaurantje en een ontspannend terras waar je ofwel een snelle lunch kon bestellen, ofwel kon genieten van een gastronomisch diner klaargemaakt door sterrenchef Maxime Collard en zijn geselecteerde poulain Martin Volkaerts.
In het kader van mijn opleiding Journalistiek moest ik, als onderdeel van mijn eindwerk, een radioreportage maken rond één bepaald thema: Brussel. Al snel had ik voor mezelf besloten dat ik als onderwerp van mijn reportage een artistiek evenement wilde nemen. Na veel research en opzoekingswerk kwam ik dan eindelijk de National Pop-Up Store tegen. De organisatoren en medewerkers van de National Pop-Up Store bleken zeer lieve mensen en hadden er niets op tegen als ik er geluidsfragmenten zou opnemen en interviews zou doen. Ik had zelfs het geluk dat ik Leopoldo Profili mocht interviewen, één van de drie organisatoren. Daarnaast interviewde ik ook design manager Eline Livémont. Het resultaat van die opnames, de radioreportage die ik indiende als onderdeel van mijn eindwerk, kan je hieronder beluisteren.


Wat vinden jullie van het resultaat? Hadden jullie al gehoord van de National Pop-Up Store in Brussel, of misschien ben je er zelfs geweest? Voor zij die het zich beklagen dat ze het evenement niet bezocht hebben: geen nood! Medebedenker Leopoldo liet uitschijnen dat het National-team in de toekomst graag nog iets gelijkaardig zou willen organiseren. Dus misschien tot volgend jaar?

(alle foto's werden getrokken door Pieterjan)

1 opmerking:

  1. Oh het is er niet van gekomen om er langs te gaan, jammer want het ziet er echt supermooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen