9 juli 2014

pizzicato


Het regent nu al een paar dagen en ik geniet er eindeloos van. Ik ben waarschijnlijk de enige, maar ik vind het eerlijk waar heerlijk. De regen die zachtjes tikt op de paraplu en zo precies pizzicato-liedjes voor me speelt, het water in plassen op de grond en ik huppel lekker tussen de plassen door. Ik heb het niet voor exotische temperaturen en zweterige toestanden, geef mij maar iets koeler zodat ik heerlijk frisse lucht kan inademen en kan genieten van de geur na de regenbui. Dan voel ik me levendiger, productiever en gezonder. Net zoals het eten op de foto hierboven: Griekse yoghurt met bevroren frambozen en amandelen en een glas soyamelk. Fijn.

☂ Deze zomer ga ik waarschijnlijk niet op vakantie, maar dat betekent niet dat ik niet mag wegdromen over reisjes en roadtripjes! Dit filmpje is heel indrukwekkend en laat me verlangen naar de Barcelonese Ramblas, naar de kleurige stukken fruit op de markt, naar het Parque Guell en naar de stranden net buiten de Spaanse stad.
☂ Dit liedje ontdekte ik bij toeval via mijn tumblr, toen ik een oproep deed naar fijne muziek. Ik heb het heel lang op repeat laten staan, ik vind het een zeer goed nummer. En het wordt, verrassend genoeg, gezongen door een vrouw. Dat had je niet verwacht, he?
☂ Pieterjan en ik bekeken de laatste weken heel veel Disney-films, omdat we daar zin in hebben. Deze, deze, deze, deze en deze zijn de revue al gepasseerd. Sommige dialogen en liedjes ken ik volledig uit het hoofd, andere dingen waren mij dan weer nooit opgevallen. En ook al zijn het vooral kinderfilms, ik moet heel vaak heel hard lachen. Disney-films zijn heel grappig, echt waar!
☂ De nieuwe cd van The Antlers is zo zo zo goed. Als je hun muziek nog niet kende, dan raad ik ze bij deze van harte aan. Ik zag ze al eerder live in Brussel, en die avond zal voor mij altijd een speciale herinnering blijven. Een magisch concert.

5 opmerkingen:

 1. Astronaute <3 ik heb haar ooit live gezien en ik was heel hard onder de indruk toen, wat een stem! (deze foto is van toen: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2240896697490&set=t.1010957549&type=3&theater zo'n mooie tent voor zo'n optredens) Ze zingt trouwens ook mee op de nieuwe plaat van Mad about mountains, een groepje uit mijn hometown die het ook niet slecht doen ;) Van The Antlers ken ik maar één liedje, ik ga snel de rest checken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker nog ander werk van The Antlers opzoeken! Welk liedje van hen kende je? :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk postje! Je schrijft echt heerlijk, zo fijn om te lezen.
  Wat schattig, die parapluutjes! Mooi nummer inderdaad, van Astronaute. Ik luister er nu naar. Ik kende het niet. En ik dacht inderdaad niet dat het gezonden werd door een vrouw. Ik ga zo ook naar je aanrader The Antlers luisteren.
  Ik vind dit echt zo'n leuk postje! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Sanne, wat fijn dat je luistert naar mijn aanradertjes, dat vind ik leuk! En bedankt voor het complimentje, hihi.

   Verwijderen
 3. Oh wat superleuk :D Dat filmpje van Barcelona doet mij goesting krijgen om terug te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen