24 september 2015

Het huis ruikt heerlijk. Er staat een kookpot op het fornuis met daarin water, steranijs, kaneel, kruidnagel en laurier. Zachtjes borrelend verspreidt het een heerlijke herfstgeur in de kamers. Wanneer ik mijn ogen sluit en de geur diep inadem, zie ik gekleurde boombladeren, kastanjes, gouden septemberlicht, rode paddenstoelen en hete appeltaarten. Ik zie de herfst. Als ik nog dieper inadem, ruik ik ook nog een zweem van de verse paprikasoep die we daarnet gegeten hebben. 

De zon gaat zachtjes onder, de muren kleuren oranje. Mijn hoofd zit vol met mooie herinneringen. Dinsdag was het mijn verjaardag, werd ik vijfentwintig. En het was echt een fijne dag. Lunch met mama, mijn broer en Pieterjan, een bezoek aan Dille & Kamille, urenlang wandelen tussen het water en de bossen, knuffels geven, kussen krijgen, oliebollen eten, ...


Vijfentwintig jaar oud is anders. Het lijkt niet meer kinds. Het lijkt nog heel ver weg van dertig, maar tegelijk lijkt het ook al heel ver weg van twintig. Een beetje er tussenin. Een leeftijd waarop veel moois zal gebeuren. Hoop ik.

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop ook dat er iets moois gaat gebeuren. Vast wel.
  Prachtig geschreven Jade. Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ons huis ruikt de afgelopen dagen vaak naar zelfgebakken kruidnoten, net zo'n fijne geur. Al ben ik nu wel ontzettend benieuwd naar de geur die bij jou in huis hangt. Kook je het alleen voor de geur? Wat super fijn!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kook het inderdaad enkel voor de geur. Als je op Google "simmer pot" intikt, vind je meerdere recepten etc. :)

   Verwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd! Ik vond vroeger altijd 25 de ideale leeftijd om aan alles in het leven te beginnen.. Zaterdag word ik 24, en ik ben al aan het bouwen, dus eigenlijk ben ik best wel voor op mijn 'schema'. :) Als je het leven van de positieve kant bekijkt, dan zal er op je 25ste zeker veel moois gebeuren.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bouwen is voorlopig nog een ver-van-mijn-bed-show, maar binnen een paar jaar wil ik inderdaad toch ook graag een huisje "van mezelf" hebben. En proficiat! Ik wens je al een vroege gelukkige verjaardag :)

   Verwijderen