29 november 2016


De laatste dagen wanneer ik 's ochtends opsta, ligt er een laag wit ijs op de daken van de huizen in de straat. Wanneer ik het raam opendoe en de lucht inadem, komen er bij het uitademen wolkjes uit mijn mond. De bomen verliezen hun laatste blad en de vogels vliegen in v-formatie door de lucht. Het is weer die tijd van het jaar, die welbepaalde periode waarin het is toegestaan om jezelf ongestoord en onbeschaamd onder een dekentje in de zetel te nestelen. Dat is dan ook wat ik de laatste tijd veel doe. Met Tille, mijn kleine dochtertje dat ondertussen al bijna vier (!) maanden oud is, en met mijn liefste liefde. En met die rosse harige kater, die ons vierkoppig gezin compleet maakt.

Ik verander precies in een kneuterig mamaatje, en ik weet eigenlijk niet of ik het wel zo erg vind. Zorgen voor mijn liefsten, koken en bakken, me wat creatief bezig houden met wol en breinaalden of met mijn fototoestellen. Knuffelen met mijn dochtertje, knijpen in haar dikke rode kaken of gewoon genieten wanneer ik ze op mijn heup draag en ze spontaan haar hoofdje op dat warme plekje in mijn nek legt. De geur van haar haartjes die altijd in de war liggen en hun eigen leven lijken te leiden, hoe we ze ook proberen temmen. Hoe dat klein wondertje naar ons lacht wanneer ze ons ziet. Wanneer ik 's ochtends het gordijn in onze slaapkamer open doe en het licht naar binnen laat, hoe ze dan wakker wordt, in haar oogjes wrijft, naar mij kijkt en lacht. Of hoe ze kraait van plezier wanneer wij met onze mond de meest belachelijke geluiden produceren en gekke bekken trekken. Ik smelt, telkens, elke keer opnieuw. 

En dit is nog maar het begin, zeggen ze. Dat je die kleintjes altijd liever en liever gaat zien.
Ik kan niet wachten.

----------

Deze serie is al enkele jaren oud, maar ik ben hem nu pas beginnen kijken. Wat een aanrader. Dat Franse taaltje, het contrast tussen het koude/kille dorp en enkele warme personages.
↟ Wes Andersen. Ik zou zo graag eens in zijn wereld rondreizen, of in zijn gedachten. Of met zijn ogen naar de wereld kijken. Dit filmpje dat hij voor H&M maakte laat me nog meer verlangen naar Kerstmis. En naar lange reizen maken met de trein. (En oh ja, Adrien Brody maakt het filmpje af!)
↟ Hermine Van Dijck heeft een prachtige nieuwe webshop met zulke mooie, handgemaakte, producten, en mijn kleine Tille is het model dat geniet van Hermine haar zachte babydekentjes. Tille + Hermine = perfecte combinatie, al zeg ik het zelf.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk geschreven lieve mooie Jade, ik geniet elke keer weer van die prachtige lieve fotootjes op Instagram van jullie lieve Tille. Wát een dropje!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het dekentje van jouw woorden maakt mij mee warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er weer! :) Ontzettend mooi geschreven, moet zo leuk zijn voor Tille om dit binnen een jaar of 20 terug te lezen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo fijn dat je nog eens iets geschreven hebt :) En je schrijft ook zo mooi!

  PS: ik denk dat je een woord vergeten hebt de zin "hoe dat klein wondertje naar lacht wanneer ze ons ziet" ;)

  BeantwoordenVerwijderen