5 januari 2014

Te doen: 2014


Het jaar 2013 was geen slecht jaar, integendeel. 
Ik heb hele fijne dingen gedaan, ik was nog steeds tot over mijn oren verliefd en ik heb veel gereisd, maar ik heb vooral mijn persoonlijke grenzen verlegd. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, vrienden die ik nooit meer zal vergeten en waarvan ik weet dat het sterke vriendschappen zijn. 

Maar vooral heb ik veel gewerkt. Ik maakte meer radioprogramma's dan ik op vier handen kan tellen, ik werkte samen met twee schatten van jongedames maandenlang aan een cultuurmagazine waar ik nu, 8 maanden later, nog steeds ongelofelijk trots op ben en ik heb heel mijn zomer (ongeveer twee maanden lang) gewerkt als jobstudent. Ik had zeer weinig tijd om fijne dingen te doen met Pieterjan en/of vrienden van buiten school. Dat was het grote minpunt van het voorbije jaar.

Daarom maakte ik een lijstje met enkele dingen die ik in 2014 anders wil doen dan in 2013. Voornemens, als het ware.

 • gezonder leven (eten + sport)
 • een fijne job vinden nadat ik in juni ben afgestudeerd
 • mij samen met Pieterjan nestelen in een mooi appartementje of huisje
 • meer creëren (DIY, koken, fotografie)
 • meer boeken lezen (mijn doel is om dit jaar 40 boeken te lezen!)
 • meer bloggen (en misschien ook steeds een Engelse vertaling bij mijn posts zetten)
 • mijn dagen beter proberen indelen zodat ik meer tijd heb voor leuke dingen
 • mama worden: niet van een kindje maar van mijn eigen katje
 • en last but not least: ik lanceer een nieuw project! "A portrait of my love. Once a week. Every week in 2014." Het is geïnspireerd op het project "A portrait of my child" waar onder andere Bleubird en Practicing Simplicity vorig jaar aan deelnamen. Ik vond het zo een fijn project, dat ik zelf iets gelijkaardigs wilde doen. Daarom heb ik het geheel een kleine twist gegeven. Ik zal niet mijn kind(eren) fotograferen, maar ik zal elke week van 2014 een portret of een foto maken van mijn geliefde, van Pieterjan. Hebben jullie zin om mee te doen? Dat kan zeker! Het hoeft niet per se te gaan over je lief, het kan ook gaan over een huisdier, een vriend(in), een familielid, … Laat het even weten als je meedoet, dan probeer ik een klein overzichtje te maken van de deelnemende blogs.

Heb jij ook dingen in je hoofd die je dit jaar anders wil doen dan vorig jaar?

6 opmerkingen:

 1. Mooie lijst! Ahhhh, een eigen katje! Wat een prachtige aanvulling op deze lijst ;), vooral naast het zoeken naar mooie appartementje of huisje voor jou en je geliefde! Ik hoop dat dat gaat lukken :). Ook je project vind ik heel erg leuk, ik ben al erg benieuwd!
  Ik zou het project graag mee willen doen met mijn vriend, maar het is al een hele klus om een foto van hem te maken ;) hij houdt er niet zo van, haha.
  Ik wil ook graag meer boeken lezen, al ben ik dat wel veel aan het doen. Ik ga je volgen op Goodreads! Dan kan ik daar gelijk spieken naar de boeken die je hebt gelezen :).
  Veel plezier vooral met dit lijstje!
  Liefs, Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar je portrettenreeks!
  Gelukkig nieuwjaar :)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne post, en wat een leuk idee om elke week een foto te maken. Lijkt mij ook wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verschoot efkes van het puntje 'mama worden' maar hoeraaaaa: tof! Verder ook hele fijne plannen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mama worden van poezenbeesten he, niet van minimensjes :)

   Verwijderen